Ez az ország azt tervezi, enyhíti a korlátozásokat a beoltott utazók előtt

Szingapúr azt tervezi, hogy enyhíti az utazási korlátozásokat azok előtt, akik megkapták a koronavírus elleni oltást. Az intézkedést részben a májusi Világgazdasági Fórum (WEF) miatt vezették be, melyre várhatóan sok külföldi látogató érkezik majd. Az éves összejövetelt a vírussal kapcsolatos aggodalmak miatt költöztették el megszokott helyéről, a svájci Davosból - derül ki a reuters.com híréből.

Utas a Changi repülőtérenForrás: AFP/Roslan Rahman

A délkelet-ázsiai üzleti és idegenforgalmi központ szigorú utazási korlátozásokat vezetett be, bizonyos országokkal üzleti és hivatalos utazási megállapodásokat kötve, és a hazautazóknak is két hétre karanténba kell vonulniuk.

"Ha egyértelmű bizonyíték van arra, hogy az oltással jelentősen csökkenteni lehet a fertőzések kockázatát, akkor fontolóra vesszük az oltott utazók karanténkötelezettségének enyhítését" - mondta a kormány operatív törzsének vezetője, Lawrence Wong.

A szigetország egyébként a múlt héten kezdett bele az oltási programba, a tanulmányok szerint az emberek közel 60%-a oltatná be magát.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek