II. Erzsébet királynő megrendítő beszédet mondott idén karácsonykor

A 94 éves II. Erzsébet királynő szokásos karácsonyi beszédét a Windsori kastélyból közvetítették, ahol az ünnepeket tölti férjével, Edinburgh hercegével. Őfelsége arról beszélt, büszkeségre ad okot, ahogyan az emberek reagáltak a soha nem látott globális egészségügyi vészhelyzetre, és dicsérte, ahogyan a nehéz feladatokat teljesítették 2020-ban. "Az emberek csodálatosan feleltek meg az év kihívásainak, büszke vagyok rá, és megindít ez a csendes, hajthatatlan szellem" – mondta karácsonyi üzenetében.

A 2020. december 24-én II. Erzsébet brit királynő az éves karácsonyi ünnepi beszédének felvételén a Windsori kastélybanForrás: AFP/Victoria Jones

"A jó szamaritánusok az egész társadalomban megjelentek, akik nemtől, fajtól és származástól függetlenül mindenki iránti gondoskodást és tiszteletet tanúsítottak, emlékeztetve minket arra, hogy mindannyian különlegesek és egyenlők vagyunk Isten szemében" – tette hozzá.

Általában a királynőhöz Sandringhamben csatlakozik a családja az ünnepekre, azonban a szigorú kormányzati irányelvek miatt jelenleg a Windsori kastélyba vonult el Fülöp herceg és néhány kulcsfontosságú alkalmazott társaságában. A közvetítésben a királynő mellett csak egy férjéről készült fénykép látható – írja a Royal Central. Tavaly kisebb vita alakult ki amiatt, hogy akkor a királynő mellett csak Vilmosról és annak családjáról készült fénykép volt kitéve mellé, míg Harry és családjáról egyáltalán nem.

A királynő a megrendítő üzenetében azt is hozzátette az idei adásban: "Természetesen sokakat a szomorúság árasztja el az év ezen időszakában. Egyesek a szeretteik, mások a barátaik és családtagjaik hiánya miatt keseregnek, akik távolban maradtak a biztonság kedvéért, holott karácsonykor már semmi másra nem vágytak, csak egy egyszerű ölelésre vagy kézszorításra. Ha köztük vagy, nem vagy egyedül." Azzal folytatta: "A legsötétebb éjszakákban is van remény az új hajnalra."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek