Fülöp herceg "rosszabbat el sem tudna képzelni", mint ami idén vár rá

Fülöp edinburgh-i herceg állítólag vonakodik megünnepelni a 100. születésnapját, amiről korábban azt nyilatkozta, hogy nem vágyik rá, hogy elérje. A Buckingham-palota idén hamarosan megkezdi a herceg június 10-i születésnapjának előkészületeit, ám a palota egyik dolgozója elmondta, hogy maga az ünnepelt egyáltalán nem szeretne felhajtást a mérföldkőnek számító születésnapja körül. A királynő férje lehet a királyi család első férfi tagja, aki ha miden igaz, betöltöti a 100. életévét, bár a herceg korábban azt nyilatkozta, "rosszabbat el sem tudna képzelni" – írja az Insider. 

Mindig a királynő mögött állt, akivel tavaly novemberben ünnepelték a 73. házassági évfordulójukatForrás: AFP/Steve Reigate

 Amikor az anyakirálynő első uralkodóként 2000-ben betöltötte a 100. életévét, különleges születésnapi parádéval tisztelegtek előtte, amelyen a királyi család tagjai és a londoni brit közönség is részt vett.

Az anyakirálynő 100 éves születésnapjáról a The Telegraph-nak nyilatkozva Fülöp akkor azt mondta, hogy "egyáltalán nem vágyik rá", hogy elérje ezt az életkort. 

Azt egyébként még nem lehet tudni, milyen ünnepségeket rendeznek majd a herceg számára. A Harper's Bazaar szerint Fülöp születésnapján a királyi család egy privát ünnepségre is összejöhet, persze csak akkor, ha az Egyesült Királyság járványügyi korlátozásai azt megengedik. Az újság arról is beszámol, hogy a Buckingham-palotában található Royal Collection Trust által szervezendő különleges fotókiállítás a hírek szerint egybeesik a herceg születésnapjával, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg.

A Buckingham-palota 2017-ben jelentette be, hogy Fülöp visszavonul a hivatalos feladatoktól, az azóta eltelt években emiatt a herceg ritkán jelent meg a nyilvánosság előtt, de részt vett többek között Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén, valamint legutóbb Beatrix hercegnő titkos esküvőjén is ott volt, júliusban. Ha idén sikerül is Fülöp hercegnek „megúsznia" a kerek évfordulós szülinapi parádét, az biztos, hogy 2022-ben az Egyesült Királyságban hatalmas ünnepség lesz. Ugyanis már most azt tervezgetik, hogy jövőre négynapos ünnepet tartanak II. Erzsébet királynő uralkodásának platina jubileuma, vagyis 70 éves évfordulója alkalmából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek