Szaloniki belvárosából eltűnnek a szemetes konténerek

A múlt hét elején helyezték el Szaloniki belvárosában az első földalatti kukákat, amik fontos szerepet játszanak majd a város környezetszennyezés elleni küzdelmében és hulladékkezelésben - adja hírül a themayor.eu.

Szalonikiben gyakran állt elő hasonló helyzet a hulladékszállítók sztrájkjainak következtébenForrás: Ververidis Vasilis/shutterstock.com

Mint Konstantinos Zervas, a város polgármestere elmondta "olyan képet látunk, amelyet bármely európai nagyvárosban láthatunk: nagyon gyorsan, kevesebb mint egy év alatt kiírtuk a pályázatot, kiválasztottuk a kivitelezőt, elvégeztük az engedélyezési eljárásokat, és elhelyeztük az első kukákat. Amit megígértünk azt gyorsan megvalósítottuk". Hozzátette, hogy "Szaloniki tehát nem az elveszett lehetőségek városa többé, hanem a párbeszéd városa. Olyan város, amely többet érdemel, és amelyért sokat fogunk tenni."

Mint a polgármester elmondta, a következő időszakban a város más részein is elhelyeznek majd ilyen földalatti gyűjtőket, ahol vagy a népsűrűség, vagy az üzletek miatt nagy a hulladékterhelés. Ebben a szakaszban, 2021 tavaszáig összesen 59 földalatti, ideiglenes tárolórendszer telepítését tervezik a Fanarióta téren, a Hagia Szophia sétálóutcában, a Karolou Dil-nél, az Alexandru Svolou, az Ermou és az Aristotelous utcán, az Athathos téren és a Tőzsde téren.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek