Összegyűlt a konyhai zöldhulladék? Már elvihetjük a közösségi komposztálóba

Egy korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk arról, hogyan lehet a lakásban zöldhulladék komposztálót összeállítani, és hogyan lehet együttélni azokkal a komposztáló gilisztákkal, amik a lebontó munkát végzik. 

A tapasztalatainkat összefoglaló anyagban arról is írtunk, hogy a komposztba csak kerti vagy konyhai zöldhulladék kerülhet. Vagyis semmi esetre sem dobhatunk rá főttétel-maradékot, húst, tejterméket és déligyümölcsök vegyszerrel kezelt héját, mert attól a szorgos giliszták, az idő közben létrejövő parányi organizmusok, gombák és baktériumok elpusztulnának. 

Ezekre a szabályokra a Zöld Tabánért csoport és a FŐKERT közösen felépített közösségi komposztálóhelyeinél is felhívják a figyelmet. A fából készült tárolókat a múlt héten építették fel a Tabánban, a teniszpályák mellett.

Forrás: FŐKERT Nonprofit Zrt./ Facebook.com

A komposztálók elsősorban a Tabán területén keletkezett zöldhulladékot fogadják be, de a szabályok betartása mellett bárki használhatja őket saját háztartási zöldhulladék elhelyezésére is - olvasható a FŐKERT Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek