Hiába veszélyes, az ausztrálok szeretnek a masszív tengerhabban sétálgatni

Sok ausztrál érezheti most magát egy apokaliptikus filmjelenetben, pedig nagyon is valóság jelenségről van szó: a héten a szigetországot sújtó heves viharok felkavarták a tengert, aminek eredményeként kemény hab képződött, amely most Új-Dél-Wales és Queensland strandjait borítja - derül ki a matadornetwork.com cikkéből.

Sétálók a Currumbin partonForrás: AFP/Patrick Hamilton

Noha könnyű kísértésbe esni, hogy az ember belevesse magát a szivacsos habokba, érdemes kétszer is meggondolnia, hogy így tesz-e, mert a puha anyagban tengeri kígyók rejtőzhetnek. Az emberek persze előszeretettel játszanak és fotózkodnak a különös jelenséggel, a mérgező hüllők jelenléte miatt nem árt az óvatosság, főleg, hogy Ausztrália partjainál nem kevesebb, mint 32 mérgező tengerikígyó-faj él.

A vihar ugyanakkor különböző hulladékokat is partra sodort, mint fákat és más növényi részeket, az egyik vízi mentő még egy tehén maradványait is megpillantotta. A habot egyébként algák, sók, zsírok és szennyező anyagok alkotják, és olyan masszív, hogy egy kutya el is tévedt benne Snapper Rocksnál, ahogyan az alábbi felvételen is látható.

A hatóságok arra kérik az embereket, hogy vigyázzanak a hab alatt fellépő vízzavarokra, amelyek nem láthatók, de leesést okozhatnak és a tengerbe hurcolhatják.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek