Jó néhány tárgyat ellopott a Buckingham-palotából az egyik alkalmazott

A 37 éves Adamo Canto bűnösnek vallotta magát a Westminsteri Törvényszéken három lopás vétségében, melyeket 2019. november 11. és 2020. augusztus 7. között követett el. Nehéz is lett volna tagadnia tettét, miután a rendőrség "jelentős mennyiségű" lopott tárgyat talált a szállásán, a Buckingham-palotában található Royal Mews épületében. Az észak-yorkshire-i Scarborough-ból származó Cant ügyében később a Southwark Bíróság hoz majd ítéletet - derül ki a bbc.com cikkéből.

A Royal Mews épületeForrás: mofaez/shutterstock.com

A palotában dolgozó Canto feladatköre a járvány ideján módosult egy kicsit, és több takarítást foglalt magában, így bejárása lett az irodákba és más helyiségekbe, ahová korábban nem mehetett be. A 10 000 és 100 000 font közötti értékű tárgyakat az eBay-en próbálta értékesíteni áron alul, összesen 37 tételt kínált eladásra és 7741 fontot keresett.

Az egyik tétel egy állami ünnepségről készült fotóalbum volt, mely Donald Trump amerikai elnök Egyesült Királyságban tett látogatásáról készült, értéke 1500 font, de volt a kínálatban Harry hercegről, valamit Vilmosról és Kataliról készült, aláírt fotó is. Mintegy 77 tárgyat a palota üzletéből vitt el, másokat olyan helyiségekből, mint a személyzeti öltöző, a Queen's Gallery boltja és András yorki herceg raktára. Canto beismerte, hogy ellopta a házvezető (Master of the Household) Companion of Bath lovagi medálját, és 350 fontért eladta.

Mint az eredeti tulajdonos, Tony Johnstone-Burtelmondta, akkor jött rá, hogy nincs meg az érem, amikor viselnie kellett volna a Trooping the Colour ünnepségen. Később a munkatársaitól tudta meg, hogy online bocsátották áruba. Canto Richard Sykesnak, a brit hadsereg volt tisztjének szekrényéből is ellopott egy érmet, amelyet a királynő még 2010-ben adott oda.

Alexander Jacobs kerületi bíró feltételes óvadék ellenében elengedte Cantót, de figyelmeztette, hogy akár börtönbüntetésre is számíthat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek