Ezek az új alaprajzok megmutatják, mekkora valójában a Buckingham-palota

Bár akár virtuálisan is bepillanthatunk a brit királyi rezidencia falai közé, ez a séta nem adja vissza azt, hogy valójában milyen hatalmas épülettel is állunk szemben. Egy tanácsadó cég, a Home Advisor alaprajzok sorozatát készítette el a kastélyról, melyek segítségével képet kaphatunk arról, hogyan is néz az ki valójában - derül ki a cég honlapjáról.

A Buckingham-palotaForrás: Ichigo121212/pixabay.com

A palotában összesen 775 szoba található, melyből 19 állami szoba, 52 királyi és vendégszoba, 188 személyzeti szoba, 92 iroda és 78 fürdőszoba. Az alaprajzhoz a palotát először három részre bontották: a központi blokkra, Erzsébet királynő lakosztályára és a keleti szárnyra. Ezután összevetették a meglévő alaprajzokat és fényképeket, melyeket mind elküldtek Jelena Popovic építésznek.

A központi blokk az, ahol a látogatók belépnek a palotába. Itt egy nagy lépcső és a királyi család portréi fogadják őket. Itt található ezen kívül a zeneszoba, a zöld és fehér hall, valamint az étkező - ahol Vilmos herceg és Katalin hercengé esküvői fogadását tartották.

A királynő a rendelkezésére álló szobákból mindössze hatot használ napi szinten. Személyes lakóteréből kizárja a nyilvánosságot, de ezzel együtt is van egy különösen rejtélyes szobája, a Bobo MacDonald-lakosztály, mely Margaret (Bobo) MacDonald, a királynő volt dadájának szobája volt 1993-as halálig. Nem lehet tudni, hogy felújították-e, vagy még most is üresen áll.

A keleti szárny felújításáról viszont lehet tudni, ennek idén kezdtek neki, és még videót is tett közzé róla a királyi család. Itt található a korábban kínai étkezőnek nevezett terem, amelyet most központi teremnek hívnak. Berendezése a 17. és 18. században divatos chinoiserie stílust tükrözi, a szoba számos berendezési tárgya az egykori brightoni rezidenciából, a Királyi Pavilonból származik. A képek az iroda oldalán láthatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek