Így nézheti meg ingyen a Buckingham-palotát

A Buckingham-palota megnyitotta kapuit a Google előtt, így már az angol királynő legfontosabb rezidenciája is bejárható virtuálisan. Iskolásoktól származik az ötlet.

A brit monarchia hivatalos YouTube-csatornáján a számítógép- és okostelefon-tulajdonosok szerda óta 360 fokos felvételek segítségével térképezhetik fel a palotát, írja az MTI.

Anna Reynolds, a palota kurátora vezeti végig a tízperces túrán a virtuális látogatókat, akik többek közt a tróntermet is megnézhetik, és láthatják azt a titkos ajtót is, amelyet II. Erzsébet a fogadások alkalmával használ. Mivel a felvételeket az elmúlt héten készítették, az internetezők aktuális képet kaphatnak a palotáról.

 Eredetileg iskolás gyerekek ötlete volt a Buckingham-palotabeli túra. Jennifer Holland, a Google illetékes programvezetője elmondta, brit iskolásokat kérdeztek meg arról, melyik épületet szeretnék leginkább látni, a válasz pedig egyértelműen a királyi rezidencia volt.

Egyre több olyan látnivaló van, amelyet akkor is megnézhetünk, ha nincs idő, pénz és lehetőség arra, hogy odautazzunk. Ausztrália vörös, kopár tájai, a Baradla-barlang, Angkor, Pompeji utcái, a dubaji reptéren állomásozó Emirates Airbus A380-as, a világörökség részét képező wieliczkai sóbánya, a 828 méter magas dubaji Burdzs Kalifa, és a lenyűgöző Galápagos-szigetek, vagy éppen a Tádzs Mahal és az agrai Vörös Erőd mind-mind bejárható, de akár Mongólia síkságaihoz is tehetünk egy virtuális kirándulást, ha éppen ahhoz van kedvünk.

Legutóbb Jordánia indított több mint harminc történelmi látnivalót bemutató kampányt. Petra mellett olyan látnivalókat "járhatunk be" virtuálisan, mint az ammáni citadella, az ókori római amfiteátrum vagy az akabai erőd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek