Ezek voltak idén a világ legdrágább nagyvárosai

  Az Economist Intelligence Unit (EIU) új elemzése szerint három város osztozik a világ legdrágább városa címen: Párizs, Zürich és Hong Kong, mely utóbbi tavaly is vezető helyen volt Szingapúr és Oszaka mellett - adja hírül a lonelyplanet.com.

  PárizsForrás: Stefaan Van der Biest/pixabay.com

  A jelentés olyan tényezők alapján rangsorolja a városokat, mint az élelmiszer, a közlekedés, a ruhák ára és egyéb költségek. A változásokat a megélhetési költségek változása, és a valutaárfolyamok ingadozása egyaránt befolyásolja.

  Szingapúr most a negyedik helyre került, míg Oszaka az ötödik helyre esett vissza Tel Avivval osztozva, Genf és New York pedig a hetedik helyen áll. Los Angeles és Koppenhága együtt foglalja el a kilencedik helyet, kitöltve így a tízes listát.

  Párizsban az alkohol, a közlekedés és a dohány kivételével minden olcsóbb, mint a többi vizsgált európai városban, Koppenhága a tömegközlekedés és a rekreáció költségeivel emelkedik ki, az ázsiai városokban pedig az élelmiszerek árát kérik meg a leginkább. Tel-Avivban nemcsak az autó vásárlása, de fenntartása is drága.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!