Kína és Japán enyhíti a beutazási korlátozásokat

Kínában és Japánban lehetőséget adnak a tartózkodási engedéllyel rendelkezők visszatérésére. A kínai külügyminisztérium közleménye szerint szeptember 28-ától ismét különengedély nélkül utazhatnak be az országba azok a külföldi állampolgárok, akik érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. Azok pedig, akiknek március 28-át követően lejárt a tartózkodási engedélyük, az okmány bemutatásával belépésre jogosító vízumot igényelhetnek a tartózkodási helyük szerinti kínai külképviseleten.

Kínában lazítanak a beutazási szabályokonForrás: Rhonda Morrissey/Pixabay

Kínában március 28-án vezettek be általános beutazási korlátozásokat a koronavírus-járvány miatt, amelyek alól később a diplomaták, illetve a járvány elleni küzdelemben főszereplőnek ítélt tisztségviselők kivételt képeztek. A döntés következtében sok, életvitelszerűen élő külföldi rekedt kívül az országon, ezért augusztus 17-étől Kína engedélyt adott 36 európai ország állampolgárai számára, hogy családegyesítés céljából belépjenek az országba.

Japán októbertől tervezi határai megnyitását a világ minden országából érkező utazók számára, miután a pandémia kezdetén biztonsági okokból beutazási tilalmat vezettek be. Ezeket a szabályokat később üzleti célú beutazások esetére enyhítették. Most a távol-keleti országban azt tervezik, hogy októbertől, pontos dátum nem ismert, már a világ bármely országából fogadnak utazókat, ám a tervek szerint eleinte 1000 főben limitálják a naponta érkezők számát – írja az Asahi.com.

Ugyanakkor a beszámolók szerint a kínai döntéshez hasonlóan elsősorban az országban korábban dolgozó, tanuló külföldiek számára engedélyezik a beutazást, turista céllal továbbra sem engedélyezett a belépés, ahogy egyébként a turistalátványosságok java is zárva van még jelenleg Japánban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek