Több vírusmentes nap után új gócpontot találtak egy kínai ruhagyárban

Kínában közel hét hónap után a legnagyobb gócpontot találták meg egy ruhagyárhoz kapcsolódóan. Az ország északnyugati régiójában, a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen található Kasgarban 137 új, állítólag tünetmentes koronavírus-esetet találtak. Utoljára október 14-én Csingtaóban derült fény egy gócpontra, Hszincsiangban pedig legutóbb augusztus 15-én találtak fertőzést, akkor a tartomány fővárosát, Ürümcsit le is zárták  - adja hírül a theguradian.com.

Tesztelés KasgarbanForrás: AFP/Xinhua News Agency/Zhao Ge

Most egy 17 éves, ruhagyárban dolgozó lány eredménye bizonyult először pozitívnak, így szombat délután hirtelen törölték a Kasgarba tartó és onnan induló járatokat, és elkezdték tesztelni a város lakosait. Vasárnap délutánra már több mint 2,84 millió embert leteszteltek, de mind a 4,75 millió lakost szeretnék keddig megvizsgálni. Kína a tünetmentes fertőzötteket egyébként nem sorolja a hivatalosan megerősített esetek közé a statisztikákban.

A 17 éves lány egy ruhagyárban dolgozik és él, kéthetente látogat haza a szüleihez, akik szintén egy ruhagyárban dolgoznak. A lány nem járt külföldön, és nem lépett kapcsolatba olyan emberekkel, akikről tudni lehetett, hogy fertőzöttek. A vírust egy rutinvizsgálat során mutatták ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek