Kína ismét lezárta a határait egyes országok utazói előtt

Kína lezárta határait az Egyesült Királyságból, Belgiumból, Indiából és a Fülöp-szigetekről érkező, kínai állampolgársággal nem rendelkező utazók előtt, válaszul a járvány súlyosbodására - derül ki a theguardian.com és a oneindia.com cikkéből.

A pekingi Tienanmen térForrás: zibik/pixabay.com

Nem léphetnek be az érvényes vízummal és a tartózkodási engedéllyel rendelkezők sem. Mint az Egyesült Királyság kínai nagykövetsége elmondta, az intézkedés csak ideiglenes. A belgiumi nagykövetség közleményt adott ki, amelyben figyelmezti a Belgiumból utazókat a tilalomra - ebben az országban a legnagyobb az egy főre eső esetek száma Európában. A Fülöp-szigeteken működő nagykövetség is követte a példát - itt található Délkelet-Ázsiában népességarányosan a legtöbb eset.

Az új korlátozások nem érintik a diplomáciai, illetve hivatalos úton érkezőket, illetve a nemzetközi járatok, vonatok illetve hajók személyzetének tagjait.

Peking ugyanakkor szintén új szabályokat hozott a város területére történő belépéssel kapcsolatban. November 6, péntektől az Egyesült Államokból, Németországból, Csehországból és Franciaországból érkezőknek 48 óránál nem régebbi, negatív vírustesztet, és negatív antitest-tesztet is be kell mutatniuk. A dán utazókra november 7-től vonatkozik a szabály, míg november 8-tól kiterjed az Ausztráliából, Szingapúrból és Japánból érkezőkre is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek