Egy amerikai állam 3 millió forinttal csábít új lakosokat

Nemrégiben írtunk arról, hogy egy olasz város nagyobb összeggel szeretne új lakókat és vállalkozásokat vonzani, most pedig az amerikai Arkansas állam jelentette be, hogy Life Works Here névek kezdeményezést indít, mellyel szeretné a területére csábítani az embereket. Az állam 10 000 dollárt kínál a költözéshez, emellett egy biciklit is ad, hogy könnyebben fel lehessen fedezni a környék természeti látnivalóit - derül ki a travelandleisure cikkéből.

A nyugat-arkansasi FayettevilleForrás: Brandonrush/commons.wikimedia.org

Északnyugat-Arkansas egyébként egyre népszerűbb lakóhelynek számít az Egyesült Államokban alacsony megélhetési költségeinek, változatos szabadidős tevékenységeinek, világszínvonalú művészeti intézményeinek, és az egy főre jutó jövedelemnek köszönhetően, amely 14%-kal magasabb az országos átlagnál.

Mint Nelson Peacock, az Északnyugat-Arkansasi Tanács elnöke és vezérigazgatója elmondta, jelenleg több mint 10 000 állásajánlatuk van tudományos, technológiai, mérnöki, művészeti és matematikai területen. Mint hozzátette, jelenleg sokan újraértékelik prioritásaikat és életstílusukat, ők pedig kihasználják ezt a lehetőséget, illetve azt, hogy most többen dolgozhatnak távmunkában.

A pályázat feltétele, hogy a jelentkező 24 évesnél idősebb legyen, rendelkezzen legalább két év munkatapasztalattal, teljes munkaidőben dolgozzon (lehet magánvállakozó is), jelenleg Arkansason kívül éljen, és dolgozhasson az Egyesült Államokban, valamint fél éven belül tudjon költözni. Bővebb információk a projekt weboldalán találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek