A Föld felé tart egy újonnan felfedezett aszteroida

Kínai kutatók fedezték fel az aszteroidát, mely a Kínai Tudományos Akadémia egyik csillagvizsgálója szerint a jövő héten közelíti meg a Földet. Az aszteroidát először november 6-án észlelte a kínai megfigyelőállomás, azóta horvátországi, csehországi, olaszországi és nagy-britanniai obszervatóriumok is megerősítették létezését és röppályáját - derül ki az MTI híréből.

A kép illusztrációForrás: Bouragaa Boukhechem/pixabay.com

A Nemzetközi Csillagászati Unióhoz tartozó Kisbolygó Központ (Minor Planet Center) szintén megerősítette az aszteroida felfedezésének tényét és a 2020 VA1 nevet adta neki. A legkisebb távolság, melyre az objektum megközelíti a Napot, mintegy 145 millió kilométer. A csillagvizsgáló szerint az aszteroida a Föld felé tart, november 20-án, közép-európai idő szerint várhatóan 15 óra 8 perckor halad el a bolygó mellett.

Csao Haj-pin, a csillagvizsgáló kutatója szerint várhatóan 4,48 millió kilométerre közelíti meg az aszteroida a Föld felszínét, amely mintegy 11,7-szerese a Föld és a Hold távolságának. "A nagy távolság miatt az aszteroida nem jelent veszélyt a Földre" - emelte ki Csao.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek