Egy francia házaspár kénytelen egy hatalmas pókkal együtt élni a lezárások alatt

A spanyol vagy gibraltári tölcsérhálós pók körülbelül 8-10 cm hosszúra is megnőhet, és a dél-franciaországi Provence-ban, Grillon városában most egy ilyen példánnyal kénytelen együttélni egy házaspár. Múlt hét csütörtökön vették észre, hogy egy pók mászott be hozzájuk a folyosóról, és megpróbálták ártalmatlanítani, de nem sikerült. Végül elkülönítették egy műanyag dobozban, ugyanakkor attól tartanak, hogy a pók esetleg már petét rakott a ház körül. 

Nem túl bizalomgerjesztő ez a pók, ami nevét a tölcsér formájúra szőtt hálójáról kaptaForrás: Esv - Eduard Solà Vázquez/Wikipedia

A harmincas éveikben járó Michèle és Pierre egy helyi állatorvosnak fotókat küldött a pókról, aki csak annyit tudott mondani róla, hogy az nem Franciaországból származik. A France Bleu Vaucluse médiacsatorna is felfigyelt az esetre, és felvette a kapcsolatot szakemberekkel, akik úgy gondolják, hogy ez egy tölcsérhálós pók, ami Gibraltáron, Spanyolországban, Portugáliában és Északnyugat-Afrikában honos.

Korábban azonban látták már Lombardiában, Velencében, Svájcban, Belgiumban és ezúttal Franciaország déli részén is. A pók latin neve macrothele calpeiana, és az eddigi adatok szerint a csípése nem mérgező az emberre.

A  legnagyobb problémát az okozza, hogy az állat Európában védelem alatt áll, így sem elpusztítani, sem kirakni nem lehet csak úgy. 

A tűzoltók, a városháza, a rendőrség, és az SPA állatvédő csoport, sőt még egy helyi, krokodil-állatkert is azt mondta, hogy nem tud segíteni. Egyedül egy magán kártevőirtó cég ajánlott segítséget, de ez 1000 euróba, azaz nagyjából 350 ezer forintba kerülne, amit a házaspár nem engedhet meg magának. Ezért most arra kérik az embereket, hogy adakozzanak, hogy végre megszabadulhassanak a póktól – írja a Forbes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek