Két csimpánz életét vesztette egy hollandiai állatkertben, miután kitörtek a ketrecükből

A hollandiai Amersfoort Állatkert (Dieren Park) megerősítette, hogy két hím csimpánz kiszabadult a ketrecükből. Mindkét állatot lelőtték, az állatkert pedig közleményt adott ki a sajnálatos esemény miatt. Tegnap, miután az állatok kiszabadultak, az állatkertet azonnal lezárták, mert a látogatókra nézve veszélyessé váltak.

DierenPark Amersfoort, HollandiaForrás: DierenPark Amersfoort/Facebook

"Két csimpánz tört ki az élőhelyükről. Az eset során egyetlen látogató sem sérült meg" – jelentette be az állatkert. A Twitteren rögtön kiírták egy posztban, hogy a helyzetet kontroll alatt tartják, de a nap hátralévő részében zárva tartanak. Az állatkert szerint úgy tűnik, hogy a ketrecek bezárásakor emberi mulasztás miatt szabadulhatott ki a két csimpánz.

Amikor a szökött állatokat észrevették, életbe lépett az ilyenkor alkalmazandó protokoll. A látogatóknak azt mondták, hogy amíg az állatok szabadban tartózkodnak, maradjanak ott, ahol vannak. Új látogatókat nem engedtek be. A rendőrség is az állatkert segítségére sietett, hogy aztán a látogatókat kiterelhessék az utcára.

Az állatkert egyik csimpánzaForrás: Origo

A két hím csimpánz agresszív viselkedést mutatott, ami veszélyes helyzetet teremthetett volna, ezért döntöttünk a csimpánzok kilövéséről" – közölték.

Az állatkert ezt napot fekete napnak nevezte. "A két csimpánz, Mike és Karibuna, nagyon régóta voltak a parkunkban található csimpánz csoport tagjai." Azoknak az állatkerti dolgozóknak és a látogatóknak, akiknek szükségük van rá, támogatást nyújt az állatkert – írja az NL Times.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek