Imádnivaló gorilla kisfiú született a bostoni állatkertben

  A gorillamama, Kiki október 14-én hozta világra a cuki kisfiút a bostoni Franklin Park Állatkertben. A 39 éves anya komolyan megküzdött a szüléssel, de mostanra megerősítést nyert, hogy mindketten jól vannak, és jelenleg kettesben töltik az időt, hogy kialakulhasson közöttük a kötődés – írja az euroweeklynews.com.

  "Ez a kisfiú az első hím gorilla, aki a Franklin Park Állatkertben született, és Kiki terhességének komplikációi miatt császármetszéssel jött a világra. Örömmel jelenthetjük be, hogy anya és baba egyaránt jól teljesítenek, és a kulisszák mögött ismerkednek, miközben elkötelezett csapatunk továbbra is szoros megfigyelés alatt tartja őket. Minden új születés ok az ünneplésre, reményt nyújtva e kritikusan veszélyeztetett faj jövőjének" – közölte az állatkert.

  A komplikációk ellenére az újszülött és a gorillamama is jól vannak - illusztrációForrás: Horst Eisele/Pixabay

  Az állatkert dolgozói egyelőre nem árulták el a bébi nevét, aki állítólag születésekor 2,8 kg súlyt nyomott.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek