Ezen a térképen megnézheti a különböző országok utazási korlátozásait

Bár mostanában a legtöbben valószínűleg lemondanak az utazásról, aki mégis nekiindul valamilyen okból, annak hasznos segítség lehet a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) interaktív térképe, melyen gyorsan áttekinthető, hogy milyen utazási korlátozások vannak az egyes országokban, beleértve a határellenőrzést, a teszt- illetve karanténkötelezettséget - adja hírül a travelandleisure.com.

A Luxembourg airline áruszállító gépe Novoszibirszk felettForrás: Sputnik via AFP/Alexandr Kryazhev

A térképen az egyes országokat különböző színkódokkal látták el az aktuális helyzet alapján, amelyet folyamatosan frissítenek. A legsötétebb szín a teljes lezárást jelenti, a világosabb a részleges lezárást, a halványabb azt jelzi, hogy nincs korlátozás az adott helyen, míg a leghalványabb szín arra utal, hogy az adott ország jelenleg felülvizsgálat alatt áll.

Ha rákattint egy országra, akkor megjelennek az információk a jelenlegi határellenőrzési szabályozásokról, ideértve a karanténidő szükségességét, a mentességeket, valamint az érkezéskor szükséges dokumentációt vagy tesztelést. Az információkat légitársaságok és kormányzati szervek adataira alapozzák.

Bár a térkép hasznos eszköz lehet, az IATA emlékezteti a felhasználókat arra, hogy bár a legnagyobb pontosságra törekszenek, a szabályozások folyamatosan változnak, ezárt au utazás lefoglalása előtt mindenképp tájékozódni kell a hivatalos kormányzati weboldalakról is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek