Négy térkép az európai vírushelyzetről

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hetente frissíti azokat a térképeit, melyeken a járványhelyzet súlyosságát az egyes országokban elvégzett tesztek számának és a fertőzöttek arányának alapján jelöli. Az első térképen az látható, hogy két hetes időszakban mekkora a fertőzöttek és a teszteken belüli pozitív eredmények aránya.

Forrás: ecdc.europa.eu

Itt zöld színnel jelölik azokat a helyeket, ahol 100 ezer főre maximum 25 fertőzött jut, és a pozitív eredmények aránya 4% alatt van. A narancssárga helyeken 100 ezer főre maximum 50 eset jut, a pozitív eredmények aránya pedig legalább 4%, vagy 25 és 150 eset mellett a tesztpozitivitási arány 4% alatt van. A piros színnel jelölt országokban 50 vagy annál több eset jut 100 ezer főre, a tesztpozitivitás aránya legalább 4%, vagy a fertőzöttek aránya több mint 150 eset / 100 ezer fő. A szürke helyekről vagy nincs elegendő információ, vagy a pozitivitás aránya kisebb mint 300 eset / 100 ezer fő.

A második térkép azt mutatja, hány fertőzött jut 100 ezer főre az egyes területeken, a harmadikon azt láthatjuk, 100 ezer emberre hány tesztelés jut, a negyedikről pedig a pozitív tesztek arányát olvashatjuk le. A térképek az ECDC oldalán láthatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek