Két hétvégén fedezheti fel Olaszország turisták elől elzárt műemlékeit

Az Olasz Környezetvédelmi Alap (FAI) minden évben ősszel és tavasszal kulturális napokat szervez, melyek során a látogatók az alapítvány önkénteseinek ingyenes illetve adománnyal támogatható vezetésével nézhetik meg a szervezet gondozásában álló műemlékeket, melyek közül nem egy egyébként nincs nyitva a nagyközönség előtt. A kínálatban többek között paloták, kertek, régészeti lelőhelyek, állomások, laktanyák találhatók - adja hírül a repubblica.it.

A Santa Maria di Cerrate templomForrás: Marzoide88/commons.wikimedia.org

A hétvégéken több mint ezer látnivaló nyitja meg kapuit Olaszország 400 városában. Megtekinthetők például a leccei Santa Maria di Cerrate apátság területén feltárt bronzkori települések maradványai, a venetói Quero Vas mellett, Fontanaseccában található világháborús lövészárkok, a milánói Albergo diurno Venezia art deco kincse, a cagliari Conti Vecchi sóbánya vagy a varesei Villa Panza, melyben Giuseppe Panza di Biumo műgyűjtő gyűjteménye látható. 

Ebben az évben az esemény, melyet két hétvégén október 17-18-án és 24-25-én tartanak, némi melankóliával társul nemcsak a járvány okozta nehézségek, hanem a szervezet alapítójának, Giulia Maria Crespinek halála miatt is, akinek az idei eseményt szentelték. Az első hétvége műemlékeinek listája a szervezet oldalán itt, a másodiké pedig itt található.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek