Ennek az amerikai államnak a lakói a legboldogabbak zsinórban harmadik éve

Létezhet valami életigenlő optimizmus Hawaii-n, mert az USA-ban immár harmadik éve a legboldogabb államnak választják. Az aloha kifejezés hazájában a paradicsom szinonimájává vált, és lakói a legmagasabb szintű jólétről számolnak be – írja a Lonely Planet a WalletHub 2020-as "Amerika legboldogabb államai" felmérése alapján.

Az örömforrás persze adott a csodálatos anyatermészetnek köszönhetőenForrás: bibianagonzalez/Pixabay

A felmérés mind az 50 államot rangsorolja 32 intézkedést figyelembe véve, beleértve az érzelmi és fizikai jólétet, valamint a munkahelyi és közösségi környezetet. Mivel a COVID-19 járvány idén korlátozott társadalmi interakciókkal járt, és rengeteg munkahely elvesztéséhez vezetett, a WalletHub azokat az államokat kereste, ahol az emberek a körülmények ellenére is pozitívak tudtak maradni. Az összetett versenyben a dobogó legfelső fokára kerülő Hawaii egyébként a második helyen végzett az „érzelmi és fizikai jólét", illetve a harmadik helyen a „közösség és a környezet" kategóriában. A depressziós felnőttek legalacsonyabb arányban előforduló mércéjében a második helyre, a válási arányt tekintve pedig a negyedik helyre került.

Talán nem meglepő, hogy az amerikai ex-elnök, Barack Obama szülőhelye folyamatosan a legboldogabb államok felmérésének tetején található. Az élet Hawaiin könnyednek, szórakoztatónak, nyugisnak tűnik, és rengeteg időt lehet eltölteni a szabadban. Tökéletes tengerpartjai és vízesésekkel tarkított medencéi vannak, napfelkeltéi és naplementéi is látványosak, a természettel való találkozások pedig átitatják az aloha ʻaina hagyományos hawaii értékét, vagyis a föld iránti szeretetet és tiszteletet.

Az összetett verseny 2. helyezettje Utah lett, a "közösség és a környezet" kategóriában első helyének köszönhetően, és annak, hogy ott a legmagasabb az önkéntesek aránya. Ezt követte 3. helyezettként Minnesota, negyedikként New Jersey, majd Maryland, Kalifornia, Észak-Dakota, Iowa, Idaho és Connecticut állama.

A boldogság összességében az örömnek, az elégedettségnek és az általános pozitív érzelmeknek a megélése" – mondta Dr. Chieh-Chen Bowen, a Clevelandi Állami Egyetem pszichológiai tanszékének munkatársa, majd hozzátette: „A boldogság egyetemes cél. Mindannyian boldogok akarunk lenni, és szeretnénk, ha ezek az érzések megmaradnának". A WalletHub Amerika legboldogabb államait listázó 2020-as felmérését ide kattintva olvashatja el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek