Nyaralássá varázsolná a karantént három hawaii sziget

Maui, Kauai és a Hawaii illetékesei azt tervezik, hogy üdülőhelyi „buborék" kialakításával a szigetcsoportban érvényes 14 napos karantént nyaralóélménnyé alakítják a látogatók számára.

Az Egyesült Államok több államában is beutazási korlátozások vannak érvényben, ugyanakkor a csendes-óceáni Hawaii-szigetcsoport három tagja is azt tervezi, hogy egy új koncepció kialakításával a jelenlegi, 14 napos karanténidőszakot is megszépíti. Az elképzelés szerint a biztonság maximális fenntartása mellett a turisták három hawaii szigeten a hatósági karantén idején is elhagyhatják szállodai szobájukat, és egy behatárolt területen belül használhatják az üdülőhely szolgáltatásait – írja az Insider.

Három szigeten is különleges karanténnal várnák a látogatókatForrás: TC_Perch/Pixabay

Hawaii megye egyik igazgatója, Roy Takemoto szerint a terv megvalósítása még csak kísérleti fázisban van, és csak néhány nyaralóhelyre vonatkozik, amelyek alapból megfelelnek a buborékok kialakítására. A hawaii idegenforgalmi testület iránymutatásában ugyan felhívja a figyelmet, hogy az ország különböző, állami szervezetei nem javasolják a nemzetközi utazásokat, ám az ötlettől a hawaii turizmus fellendülését remélik.

„A turistáknak megengedjük, hogy szállást válasszanak, és az üdülőhelynek pedig, hogy ellenőrizzék, hogy hol tartózkodnak éppen a vendégeik" – jelentette ki Roy Tajemoto, Hawaii megye igazgatója.

A tervek szerint a kísérleti fázisban lévő koncepció szeptember 1-jén léphetne életbe élesben is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek