Fogynak az utasok - vége a nyárnak a horvát tengerparton

A spliti hatóságok jelentése szerint augusztus utolsó hétvégéjén jelentősen csökken a forgalom, ennek ellenére így is megfordul legalább 60 ezer turista a horvát tengerparti város repülőterén és kikötőjében. A TotalCroatiaNews szemléjében arról ír, hogy Splitben a Resnik reptéren szombaton és vasárnap 150 gép landol, amelyek 20 ezer utast szállítanak a városba, ez a nyár korábbi időszakaihoz viszonyítva jelentős visszaesést jelent.

Splitben jelentősen csökkent a forgalom augusztus utolsó hétvégéjénForrás: Pixabay / Készítette: Michelle Maria

Mate Melvan, a repülőtér képviseletében elmondta, hogy augusztusban a tavalyi forgalom 40 százalékát bonyolították, amivel a körülmények tekintetében nagyon elégedettek. Az egész évet tekintve pedig 550 ezer utas fogadásánál jár a reptér, ami szintén elégedettségre ad okot, különösen, hogy április, május, június hónapokban összesen 30 ezren fordultak meg a spliti reptéren.

A spliti kikötő számai is alátámasztják, hogy a szezon a végéhez közeledik, ez lesz az első hétvége, amikor a környék szigeteire tartó kompokból nem kell extra járatot a menetrendbe iktatni, összesen pedig 40 ezer turista és 10 ezer autó érkezésére számítanak.

A megbetegedések számának növekedése miatt a héten korlátozásokat vezettek be Split-Dalmáciában: csütörtöktől két hétig kötelező a szájmaszk viselése zárt térben, megtiltották a látogatást az idősotthonokban, és mivel új járványgócok alakultak sporteseményeken és edzőtermekben, a sportrendezvényeket nézők nélkül lehet csak megtartani, az edzőtermeknek pedig be kell zárniuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek