Egy londoni negyedben vibráló színeket kaptak a zebrák

Vibráló színekben pompázó gyalogosátkelőkkel és homlokzati festésekkel dobtak fel egy londoni városnegyedet, amelyet az utóbbi években innovációs központtá terveznek alakítani. A festést az erőteljes színeket és megbabonázó mintákat alkalmazó, francia származású Camille Walala készítette, akiről egy benzinkútból kialakított, szemet kápráztató köztéri alkotása kapcsán már korábban is írtunk

Camille Walala, London White City Placewhitecityplace.com

Most London White City negyedében kérték fel, hogy a BBC korábbi székhelyének és az 1908-as Olimpiának otthont adó városnegyedet varázsolja át tipikus stílusában.

A projekt eredményeként két zebra és egy irodaépület homlokzata is izgalmas festést kapott. A művész a geometrikus mintáihoz a környék építészetéből merített inspirációt. A zebrákra jellemző csíkozott festést például az ablakok vonalainak ritmusa inspirálta. És mivel az egyik festett gyalogosátkelő a metróval szemben helyezkedik el, a londoni metró kör alakú logója is belekerült a mintázatba.

Walala saját elmondása szerint erős színeivel az "öröm", a "pozitivitás" és "büszkeség" érzését igyekszik közvetíteni.  

A projekt a virágzó design-mozgalom, a New London Fabulous munkáinak sorozatába illeszkedik. 
A londoni művészekből álló csoport elutasítja a design világában trendi szín- és díszítőelem-ellenességet, és ellenpontozásként esztetizáló, érzéki stílust teremt, amely a kultúrák sokszínűségét is ünnepli.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek