Izlandon a szállodák és vendégházak készek fogadni a karanténba vonuló turistákat

Körülbelül 100 szálloda és vendégház jelezte egész Izlandon, hogy készen áll a karanténba helyezett vendégek fogadására. Holnap, augusztus 19-től bármely országból érkezik turista Izlandra, annak koronavírus tesztet kell készittetnie a határon, majd négy-öt napra karanténba vonulnia, és ezt követően egy második tesztet kell csináltatnia.

Izland nyitott a turisták fogadására, de feltételeik vannakForrás: jacqueline macou/Pixabay

„Az emberek szabadon elindulhatnak a Keflavík International repülőtérről vagy Seyðisfjörðurból (ahol Norræna komp érkezik) egy éjszakai szállásra, akkor is, ha több kerületen át kell utazniuk" – mondja Elías Bj. Gíslason, az Izlandi Idegenforgalmi Bizottság vezetője, aki a nyilvántartásba vételért felelős.

Az Izlandi Turisztikai Testület honlapján közzétették a szállodák és vendégházak irányelveit arra vonatkozóan, hogy mit kell szem előtt tartaniuk a karanténba helyezett vendégek fogadásakor. Ide tartoznak a következők: a karanténban lévő vendégek számára kialakított szobáknak az épület külön szárnyában, külön emeleten vagy kicsi, különálló vendégházakban kell lenniük. Minden ilyen szoba saját fürdőszobával rendelkezzen.

A helyiséget legalább öt napra elegendő mennyiségű törölközővel, WC-papírral és szappannal kell ellátni, mivel a szálloda munkatársai nem léphetnek be a helyiségbe.

Az összes megrendelt ételt a szoba előtti folyosón kell hagyni. A kínált szolgáltatásokkal kapcsolatos minden információnak nyomtatott formában rendelkezésre kell állnia a teremben.

A szálloda személyzetének tanácsot kell adnia a vendégeknek azzal kapcsolatban, hogy hova kell menniük a második koronavírus tesztre, és hogyan tudnak odajutni.

A weboldal a a vendégek számára is felsorolja a követendő szabályokat: leginkább a szobájukban tartózkodjanak, de sétálhatnak, ha tiszteletben tartják a 2 méteres távolságtartási szabályt. Viszont nem nem tatózkodhatnak a szálloda vagy a vendégház közös területein. Ha rendelkeznek autóval, akkor túrázhatnak, de nem szabad meglátogatniuk a turisztikai látványosságokat, ahol sok ember van, és nem használhatják azok nyilvános vécéit – írja az Iceland Monitor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek