Hamarosan emberi kiáltások töltik be Izland csendes tájait

A koronavírus-járvány enyhén szólva is sok frusztrációval jár. Az emberek zárkózottabbak, sokan elveszítették a munkájukat, a gazdaság visszaesett, és sokan vágynak már egy felhőtlen nyaralásra. Egy felmérés szerint a britek 45 százaléka egyre stresszesebb, frusztráltnak és idegesnek érzi magát a lezárások miatt, 31 százalékuk pedig legszívesebben kiordítaná magából a felgyülemlett feszültséget. Nagy valószínűséggel nem csak a britek éreznek így. Mivel azonban a lakásban üvöltést a szomszédok valószínűleg nem túlzottan értékelnék, Izland jobb megoldást kínál – írja a Evening Standard.

Izland meseszép, nyugalmat árasztó tájait látva tényleg elillan a bennünk rejlő feszültség, hát ha még ki is kiabáljuk magunkbólForrás: David Mark/Pixabay

Az izlandiak egy innovatív módszert ajánlanak arra, hogyan szabaduljunk meg a felgyülemlett feszültségtől: arra kérik az érdeklődőket, kiáltsanak egy nagyot, és rögzítsék is a kikiabált frusztrációjukat (remélhetőleg ezt egy hangszigetelt térben tehetik meg), majd küldjék el Izlandra. Ott aztán majd hatalmas hangszórókból engedi ki az üvöltéseket olyan, Isten háta mögötti helyeken, mint a Festarfjall csúcsa, a Reykjanes-félsziget vagy a Skógafoss vízesés délen.

Az izlandi idegenforgalmi testület indította el a „Let It Out" (Eressze ki) programot, amelynek keretében a következő két hétben a világon bárki beküldheti a kiáltását, amit aztán élőben közvetítenek.

Zoe Aston pszichoterapeuta szerint: „Az idei események hatására a legtöbbünk megnövekedett frusztrációt, félelmet, magányt, haragot vagy bűntudatot élt át, és ezekkel az érzésekkel különféle módon kellett megbirkóznunk. A felgyülemlett érzelmek kiadására egészséges és hatékony módszereket kell találnunk, hogy tovább léphessünk. A kiabálás lehetővé teszi az érzelmek felszabadítását, hogy újra kapcsolódhassunk önmagunkhoz, meghalljuk a saját hangunkat, és visszakapjuk a bennünk rejlő erőt. Az érzelmek felszabadítása nem a támadás, az ártó szándék vagy az agresszió kifejezése, ez csak egy módja annak, hogy tudatában legyünk az érzéseinknek, és jót tehessünk saját magunkkal."

Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, a Visit Iceland vezetője hozzátette: „Az emberek a világ minden táján sok mindenen keresztülmentek az elmúlt néhány hónapban. Bátorítunk mindenkit és mindent meg szeretnénk tenni, hogy segítsünk az embereknek enyhíteni a frusztrációjukon. Izlandon mi elég szerencsések vagyunk, hogy hatalmas nyitott tereink és gyönyörű természetes élőhelyeink vannak, amelyek ideális helyek a frusztráció levezetésére. Úgy érezzük, hogy erre van szüksége a világnak. Amikor pedig majd az emberek készen állnak az utazásra, eljöhetnek hozánk, és ezt maguk is megtapasztalhatják." További információkat a Let It Out kezdeményezésről ide kattintva olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek