Kiderült, melyik a legnépszerűbb olasz tartomány az internet szerint

A Demoskopika Kutatóintézet internetes keresések, közösségimédia-bejegyzések és -vélemények alapján rangsorolta az olasz tartományokat. A régiók listázásához több mint 1,1 millió böngészőtalálatot, körülbelül 5 millió kedvelést és követést, több mint 40 millió véleményt és 533 000 szállásértékelést vettek figyelembe - adja hírül a La Repubblica.

A Dolomitok TrentinóbanForrás: kordula vahle/pixabay.com

Mindezek alapján a versenyből az ország legészakibb tartománya, Trentino-Alto Adige került ki győztesen, mely egyben a legközösségibb helyszín címét is elnyerte a közösségi médiában történő említések miatt. A második helyen Szicília helyezkedik el, amely a legkeresettebb olasz régió volt a neten, egyben a legnépszerűbb úti cél az olasz nyaralók körében. A dobogó harmadik helyén Toszkánát találjuk, mely egyben átvette Laziótól a legszívélyesebb vendéglátó helyét is. A sorban Emilia Romagna, Lazio, Marche, Veneto, Puglia, Szardínia és Basilicata következik.

Ami a rangsor különböző aspektusait illeti, Trentino Alto-Adigét Marche és Emilia Romagna követi a közösségi népszerűségi listán. Szicília, mint az interneten legkeresettebb olasz úti cél után pedig Szardínia és Toszkána következik.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek