Szigorítanak az éjszakai klubok működésén a tengerparton

Megemelkedett a fertőzöttek száma Horvátországban, ezért új óvintézkedéseket javasoltak az éjszakai bárok működésére vonatkozóan. Könnyen előfordulhat az is, hogy a nyaralásra kiszemelt esti szórakozóhely nappali kávézóként üzemel, vagy átmenetileg bezár.

Módosul az éjszakai élet a horvát tengerparton - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: DisobeyArt

24 óra alatt 130 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba Horvátországban, így a tegnapi napra 680 fölé emelkedett a betegek száma, akik közül 177 kórházi ellátásra szorul és nyolcan lélegeztetőgépen vannak.

A Horvát Közegészségügyi Intézet az éjszakai szórakozóhelyek korlátozásait javasolja: a klubok, bárok tulajdonosait arra kérik, hogy átmenetileg csak a szabadtéri részlegüket üzemeltessék, a beltéri éjszakai élet pedig szüneteljen - írja a HrTurizam.

A kizárólag beltéri helyiséggel rendelkező bároknak azt ajánlották, átmenetileg kávézóként működjenek és fokozottan ügyeljenek a távolságtartásra illetve a gyakori fertőtlenítésre.

A vendéglátóhelyeket szigorúan ellenőrzik a tengerparton, és amennyiben nem felelenek meg az előírásoknak, büntetésekre valamint átmeneti üzemszünetre számíthatnak. Éppen ezért ne lepődjönek meg, ha a tengerparti nyaralásuk során zárva találnak egyes szórakozóhelyeket vagy kávézókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek