A szálloda, amely az edzőteremben leadott energiánkat is újrahasznosítja

Az amszterdami Four Elements Hotel az ökoluxus élményével csábítja a fenntarthatóságra érzékeny látogatókat, a négy elem megnevezés pedig önmagáért beszél. A szálloda teljesen környezetbarát, csak megújuló energiát használ étterme és 195 szobája üzemeltetésére, és a reklámjukban is azt hangsúlyozzák, hogy a természet tartja működésben a helyet.

Az amszterdami szálloda minden természetvédő igényének meg akar felelniForrás: shutterstock.com/petrmalinak

A szállodában minden részletre ügyelnek, hogy megfeleljenek a környezetvédelem legapróbb előírásainak is, így a fürdőszobákban csak bio tisztálkodási szereket találni, de az étterem is csak a saját kertjéből származó fűszernövényekkel készíti az ételeket – írja a TravelDailyNews.

A megújuló energiaforrások közül pedig többet is alkalmaz, kihasználva, hogy maga a szálloda nem a város szívében van, hanem félúton a természetbe: az épület ugyanis IJburg épített szigetén található, amelyet egy híd köt össze a várossal. A tetőn napelemek sorakoznak, de a szálloda használja a szél energiáját, de még a természeti erőket, pl. a gravitációt is. Azonban maguk a vendégek is segítenek működésben tartani az épületet, például az edzőterem gépein leadott energiát is hasznosítja a szálloda.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek