Ezen a sétán felfedezhetünk mindent, ami zöld a fővárosban

Az Urban Jungle Budapest két és fél évvel ezelőtt indult el, és a mottója egyszerű: „Szeretünk és keresünk mindent a városban, ami zöld". Legújabb dobásuk pedig egy növény fókuszú városi séta-sorozat elindítása, amit rögtön két programmal ünnepelnek meg. Az egyiken a Margitszigetet, a másikon a Széll Kálmán tér környékét barangolhatjuk be velük, miközben megismerkedünk a helyszíneken élő főbb növényekkel is.

Az ihletadó könyvForrás: Urban Jungle Budapest - engedéllyel

A Belvárosi növényvilágvárosi séta ötletét DÁNYÁDI SÁRA Belvárosi növényvilág című könyve inspirálta. A sétaútvonalat a szerzővel közösen barangolta be és állította össze az Urban Jungle Budapest csapata, törekedve rá, hogy a könyvben szereplő minél több növény típust és előfordulási formát bemutathassanak a velük sétálóknak. Az első sétát július 23-án, csütörtökön tartják 18 órától 20 óráig, de az Urban Jungle oldalán későbbi időpontok is választhatók

A történetek és fák a Margitszigeten városi séta program leginkább a zöld környezet tudatos formálásának fontosságáról szól a Margitsziget fáinak történetén keresztül – olvasható a sajtóközleményben, és a séta oldalán. 

A Margit-hídi találkozási ponttól indulva, jó néhány több száz éves, csemete korától ugyanott álló fát meglátogatva megismerhetünk egy-két igazi faritkaságot is, többek között a július 24-i, illetve az augusztus 6. és 13-i séták alkalmával. A séták legtöbbje késő délután kezdődik, ami kiváló lehetőséget ad arra, hogy a hétköznapi rohanásból kiszakadva és lelassulva szemléljük a főváros rejtett növényvilágát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek