Párizsban egyes utcákon és tereken is kötelező lesz a maszk

  Hétfőtől kötelező az arcmaszk viselése Párizs legforgalmasabb részein, a koronavírus-fertőzések számának növekedése miatt. A rendelet a különösen zsúfolt övezetekben lép érvénybe, és minden 11 év felülire vonatkozik. Bár a hatóságok azt egyelőre nem részletezték, hogy pontosan melyek az érintett régiók, azt elmondták, hogy folyamatosan felülvizsgálják, hol van szükség az arc eltakarására. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy Franciaország bármikor elveszítheti a járvány feletti kontrollt - derül ki a bbc.com híradásából.

  Sorbanállás a Louvre előttForrás: AFP/Stephane De Sakutin

  A maszkok már eddig is kötelezőek voltak a zárt terekben, emellett Párizson kívül több, más város, például Nizza és Lille is saját intézkedéseket vezetett be, amelyek kötelezővé teszik a maszk viselését bizonyos kültéri helyeken.

  A szombati adatok szerint a főváros térségében a pozitív koronavírus-tesztek aránya 2,4% volt, míg az országos átlag 1,6%. A régióban naponta körülbelül 400 fertőzöttet találnak, a 20-30 éves korosztály különösen érintett. Franciaország pénteken 2288 új koronavírus-fertőzöttről számolt be, ami új rekordot jelent a korlátozások feloldása óta.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!