Megszűnnek Párizsban a fűtött teraszok

  Ahogy a legtöbb nagyvárosban, így a hideg idő beköszöntével Párizsban is átlátszó műanyag sátrat húznak a teraszok fölé a kávézók. Ezzel a cégek kitolhatják a teraszszezont, a vendégeknek pedig télen sem kell lemondaniuk az élményről. Legalábbis eddig így volt ez, most azonban a francia főváros szigorított.

  Forrás: Petr Kovalenkov/shutterstock.com

  Az idei lesz az utolsó tél, mikor még működhetnek a fedett teraszok, pontosabban fűthetnek, és a türelmi időt is csak a koronavírus-járvány hatásainak enyhítése miatt vezették be - derül ki a koponyeg.hu híréből.

  Barbara Pompili környezetvédelmi miniszter megszünteti a fővárosban ezeket a sátrakat, mert, mint mondja, ezek "környezeti szempontból elfajzottak". Ha azzal számolunk, hogy egy-egy sátor évente több tonna szén-dioxiddal terheli a légkört, és csak Párizsban mintegy 12 000 ilyen terasz található, akkor nagy lépést jelent ez a környezet- és klímavédelem irányában.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!