Egy napba sem telt elkészíteni Csehország első, 3D-nyomtatott házát

  A Buřinka nevű cég a 3D-s technológiával készült házak készítésére specializálódott, és megalkotta első nyomtatott házát Csehországban. A Prvok od Buřinky nevű házat akár vízre is bocsáthatjuk, létrejöttében Michal Trpák szobrász is segédkezett. A ház nyomtatása mindössze 22 órát vett igénybe, és 17 tonna, speciális betonkeverékre volt hozzá szükség - adja hírül az apartmenttherapy.com.

  Forrás: prvokodburinky.cz

  Ez a megoldás környezetbarát alternatívát jelent a hagyományos építkezéshez képest, kevesebb CO2-kibocsátással és hulladékkal jár, miközben megspórolható az építési költségek 50%-a. Ráadásul a ház fenntartási költségei is alacsonyabbak lesznek a megújuló energiaforrásoknak, a hőszivattyúknak és napelemeknek köszönhetően.

  A ház várhatóan nyár végéig készül el teljesen, és augusztusban már a nagyközönség is bepillanthat a jövő egyik lehetséges otthonába.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!