Hamarosan nyit a világ első 3D-nyomtatott gyógyfürdője

A Kisawa Sanctuary a világ első 3D-s nyomtatott üdülőhelye lesz, melyhez gyógyfürdő is tartozik. Az épületek homokból és tengervízből készültek, rétegenként alulról felfelé öntve, a hagyományos mozambiki házak mintáját követve - adja hírül a wellhomeglobal.com.

Forrás: SafariStreamTravel/Facebook

Az üdülőhely, melynek ötlete Nina Flohr vállalkozónak köszönhető, Afrika keleti partjaitól 14 kilométerre, a WWF Tengeri Nemzeti Park részét képező Benguerra szigetén található és gazdag szubtrópusi ökoszisztémának ad otthont.

A 300 hektáros magánpartot, erdőt és homokdűnéket is magában foglaló Kisawa Natural Wellness Center néven gyógyfürdővel is várja vendégeit, amely a hagyományos kínai orvoslás és az ajurvédikus gyógymódok kínálatára specializálódik.

A komplexumban tizenkét egy-, két- és háromágyas bungaló található, melyek mindegyikéhez tartozik külön bejáratú tengerpart, úszómedence, személyi szakács, masszázskunyhó, elektromos mini moke és e-bicikli. A bungalók ára 8 124 dollárnál (majdnem két és félmillió forint) kezdődik éjszakánként.

Az üdülőhely környezeti hatásainak korlátozásában a kezdeményezés nonprofit testvérprojektje vesz részt, a Bazaruto Center for Scientific Studies, mely egy tengeri állomással és laboratóriummal is rendelkezik, és a helyi kultúra illetve a vadon élő állatok tiszteletére és fenntartására összpontosít. Utóbbiak közé tartozik többek között 150 madárfaj, öt teknősfaj, a hosszúszárnyú bálna és a cetcápa.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek