Észak-Angliában megtiltották a családi látogatásokat

Miután rohamosan nő a vírusos esetek száma, Észak-Angliában emberek milliói néznek szembe új korlátozásokkal, amelyek többek között megtiltják, hogy a különböző háztartásokban élők meglátogassák egymást. Az új szabályok többek között Manchestert és környékét, Kelet-Lancashire és Nyugat-Yorkshire egyes részeit érintik - adja hírül a bbc.com.

Forrás: Gerhard G./pixabay.com

Mint Matt Hancock brit egészségügyi miniszter elmondta, a kormány célzott intézkedést hozott a kontaktkutatási információk alapján, amelyek szerint a fertőzések nagy része a baráti és rokonlátogatások során következik be.

Az intézkedés azzal jár, hogy az emberek nem találkozhatnak másokkal sem a lakásukban, sem a kertjükben, vendéglátóhelyekre ugyanakkor elmehetnek, feltéve, hogy ott sem érintkeznek olyanokkal, akik nem velük élnek.

A kormány elismerte, hogy ezek az intézkedések „nagy csapást" jelentenek azokra a muzulmán közösségekre nézve, amelyek ezen a hétvégén ülnék az áldozati ünnepet, bár az imahelyek továbbra is nyitva vannak, a távolságtartási szabályok betartása mellett.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek