Thaiföld utazási buborék létrehozását tervezi

Thaiföld 15-én megszünteti az országos kijárási tilalmat és tovább enyhíti a korlátozásokat, miután 18 napon keresztül nem találtak új fertőzöttet. Külföldi látogatókat viszont egyelőre csak bizonyos országokból fogadnának, utazási buborékokat hozva létre azokkal a közeli államokkal, amelyeknek szintén sikerült megfékezniük a vírust - adja hírül a Reuters.

RizsföldForrás: Sasin Tipchai/pixabay.com

Ezek közé tartozna Kína, Japán, Dél-Korea, Ausztrália, Új-Zéland, néhány közel-keleti ország, valamint Laosz, Mianmar és Kambodzsa. A célcsoportot első körben az üzleti ügyben utazók és az orvosi kezelésre érkezők jelentenék, ugyanakkor a nyitás pontos dátumát még nem határozták meg.

Közben kinyithatnak a kevesebb, mint 120 tanulóval rendelkező iskolák, a kiállítóterek, a játszóterek és vidámparkok, lehet koncerteket és sportversenyeket rendezni, igaz, utóbbiakat csak nézők nélkül, és az éttermek ismét árulhatnak alkoholt. A kocsmák, bárok és karaokehelyek azonban zárva maradnak, emellett továbbra is érvényesek a távolságtartási szabályok.

Az országban eddig 58 halálesetet és 3 129 fertőzöttet regisztráltak, akiknek többsége szerencsésen meggyógyult.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek