A fertőzött hulladék nehezíti az indiai szemétgyűjtők életét

  Mansoor Khan és felesége, Latifa Bibi közel húsz éve gyűjtik a műanyaghulladékot egy Újdelhi külvárosában található szeméttelepről, napi 5 dolláros bevételük elég arra, hogy három gyermeküket taníttathassák, de az elmúlt néhány hónapban ez a munka még annál is veszélyesebbé vált, mint amilyen korábban volt - derül ki a reuters.com cikkéből.

  Szeméttelep Delhiben - illusztrációForrás: Salvacampillo/shutterstock.com

  A koronavírus következtében egyre nagyobb mennyiségű orvosi hulladék érkezik az 52 hektáros, több mint 60 méter magas szeméttelepre. Többek között tesztkészleteket, védőeszközöket, sőt, még véres textileket is fel lehet lelni a több száz tonna hulladék között, amely naponta érkezik az indiai fővárosból, a kórházakból és az idősotthonokból.

  Dinesh Raj Bandela, a delhi székhelyű Tudományos és Környezetvédelmi Kutatóközpont biomedicinális hulladékkezelő szakértője szerint a járvány kitörésekor sok helyen nem követték az orvosbiológiai hulladékok ártalmatlanításáról szóló protokollokat. Mint Bandela elmondta, az indiai fővárosban napi közel 600 tonna orvosi hulladék keletkezik normál esetben, a járvány kitörése óta azonban ez 100 tonnával nőtt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!