Fára vonultak Indiában, hogy ne érintkezzenek a családtagokkal

Érdekes módon igyekeznek megfékezni a koronavírus terjedését India egyik államában, Nyugat-Bengáliában. Egy helyi falu lakosai egymástól távol, a fákra költözve harcolnak a vírus ellen.

Indiában a járvány okozta munkanélküliség is nagy gondot okoz - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Govind Jangir

Miután az orvos azt tanácsolta nekik, hogy még a családtagok se érintkezzenek egymással, megoldást kellett találni a távolságtartásra. A helyi embereknek ez nem olyan egyszerű feladat, hiszen szegényes körülményeik nem adnak lehetőséget rá, hogy mindenki saját szobába vonuljon – a házaik túl kicsik ahhoz, hogy megtartsák egymás között a megfelelő távolságot.

Ezért döntöttek úgy a Nyugat-Bengál település lakosai, hogy a fákon alakítanak ki maguknak átmeneti szálláshelyet.   

Az emberek saját kezűleg barkácsolt lengőágyakon alszanak, és a fán töltik az egész napot. Elmondásuk szerint a saját döntésük alapján cselekedtek így, és nem okoz nekik gondot ez az átmeneti életmód:

India határait lezártákm, és az emberek nem hagyhatják el otthonaikat. Nagy gondot jelent a helyiek számára, hogy sokan elveszítették munkájukat, sőt az is, hogy ezrek dolgoztak távol az otthonuktól, akiknek most akár 100 kilométert is meg kell tenniük gyalog, hogy hazatérjenek - írja az Indy 100 hírportál cikke alapján a szerb 021.rs.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek