Egy rovinji hotel Horvátország első műanyagmentes szállodája

Egy rovinji hotel lesz Horvátország első műanyagmentes szállodája, ugyanis a vezetőség tudatában van annak, hogy a műanyagszennyezés növekvő veszélyt jelent a tenger biológiai sokféleségére, és úgy döntött, konkrét lépéseket tesz a szennyezés csökkentéséért. A Hotel Adriatic alternatív megoldásokkal helyettesíti az eldobható műanyagot.

 

Rovinjban találja Horvátország első műanyagmentes hotelétForrás: Shutterstock / Készítette. concept w

A tengerparti hotel már tavaly elkezdett papírral helyettesíteni néhány műanyag használati tárgyat, idén júniusban pedig száműzik szinte az összes káros anyagot az épületből. Likvidálják a plasztik fürdőszobai kiegészítőket, a műanyag vizes flakonokat, a plasztik edényeket és poharakat, valamint a nejlonszatyrokat is, így nyárra a hotel 80 százalékban környezetbarát lesz. Az év végére bevezetik a természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat is és a közeljövőben teljesen műanyagmentesek lesznek.

A hotel célja továbbá, hogy támogassa a többi szállodát is, ami a környezetbarát berendezésre szeretne átállni. A példamutató törekvéssel a szállodában megforduló vendégeket is ösztönzik a tudatos életmódra, és megmutatják nekik, hogy milyen alternatívákkal lehet felcserélni a káros használati tárgyakat. A turistákat arról is tájékoztatják, hol tudnak helyben természetes alapú dolgokat beszerezni, mint például az Isztrián készített olívaolaj.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek