Virtuális túrán nézhetjük meg, milyen lesz Bécs a jövőben

Hol lakunk majd a jövőben? Hogy néz ki egy városrész néhány év múlva? Bécs Városa több intézménnyel összefogva most virtuális sétákon keresztül mutatja meg mindezt - derül ki Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből.

Forrás: Ludwig Schedl/IBA Wien

A program keretében most bárki a virtuális valóság eszközével nyerhet betekintést abba, hogyan néznek majd ki a jövő városrészei. Mindezt még azelőtt, hogy a tervezett épitési munkálatok befejeződtek volna.

A leendő városrészek hiteles megjelenítését a 360 fokos látószög és a modern grafikai megoldások segítik, ez a lehetőség pedig az érdeklődőkön kívül azoknak lehet különösen hasznos, aki új lakóhelyet keresnek, és így beleképzelhetik magukat az új környezetbe.

A virtuális séta VR-szemüveggel az igazi, de akár PC-ről, tabletről és okostelefonról is bejárhatjuk a környéket. Mindkét résztvevő helyszín, az "Am Seebogen" és a "Wolfganggasse" is részei a Nemzetközi Építészeti Kiállításnak, melynek kiemelt célja, hogy innovatív ötleteket valósítson meg a jövő szociális lakhatásához. Ez a kezdeményezés egyébként nem újkeletű; hagyománya a 19. század közepére nyúlik vissza, ekkor kezdtek egyre több innovatív építészeti megoldást bemutatni a nemzetközi publikumnak. 2022-re, a programsorozat záró évére egész Bécs afféle kiállítóteremmé válik majd, ahol különféle projektekbe nyerhetünk bepillantást. A virtuális városnegyedeket pedig itt nézhetjük meg.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek