Vírusbiztos villamost tervezett egy olasz dizájner

  Arturo Tedeschi olasz építész szülővárosába, Milánóba tervezett vírusbiztos villamost. Az észak-olasz város volt a járvány által az egyik legsúlyosabban érintett terület, ez pedig nyomot hagyott az emberek szokásain, gondolkodásmódján és azon, hogy hogyan használják a tömegközlekedést, mely a vírus terjedésének egyik jelentős veszélyforrásává válhat - derül ki a businessinsider.com cikkéből.

  Hagyományos milánói villamosForrás: Darko Stojanovic/pixabay.com

  A közlekedési eszközök különböző felületein akár 72 óráig is fennmaradhat a vírus. Ennek jegyében az amerikai betegségmegelőzési központ például azt javasolja, hogy az emberek inkább autóval járjanak. Ugyanakkor a legtöbb helyen a tömegközlekedési eszközöket is gyakrabban fertőtlenítik.

  Tedeschi azonban ennél is tovább ment, és olyan villamost tervezett, melyben plexiüveg választja el egymástól az egyes üléseket, a padlón pedig körök jelzik, hogy hová állhatnak az emberek, ha szeretnének egymástól megfelelő távolságra maradni. A tervek a Business Insider oldalán láthatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!