Olaszország és Görögország is megsértette az utasok jogait

Az Európai Bizottság szerint Görögország és Olaszország is megsértette az utasok jogait, amikor megengedte a légitársaságoknak, hogy a törölt járatokra vásárolt jegyek árának visszatérítése helyett utalványokat kínálhassanak, az utasok pedig kénytelenek legyenek elfogadni ezt a megoldást. Az EU szabályai szerint azonban az utasok pénzügyi visszatérítésre jogosultak, és ezt az opciót is fel kell nekik ajánlani - derül ki a greekcitytimes.com cikkéből.

Gép Szaloniki felettForrás: Christaras A/commons.wikimedia.org

Görögországnak és Olaszországnak két hónap áll rendelkezésére, hogy bebizonyítsa, orvosolta a jogi keretek hiányosságait. A Bizottság utazási iránymutatásaiban ugyan nem zárkózott el attól, hogy a légitársaságok „vonzóvá tegyék" az utalványokat az utasok előtt, akiknek járatait törölték, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy „az utasok jogai továbbra is érvényesek, és azokat ebben a példa nélküli helyzetben sem hagyhatják figyelmen kívül".

Az EU 10 tagállammal szemben tervez lépéseket, amelyek megsértették az utazásról szóló irányelvet. Ezek közé tartozik még Horvátország, Csehország, Ciprus, Franciaország, Litvánia, Lengyelország, Portugália és Szlovákia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek