Velencét szokatlan időpontban öntötte el az árvíz

  Velence negyedét majdnem rekordméretű árvíz öntötte el a napokban, olyan időszakban, amikor a hasonló árvizek viszonylag ritkának számítanak arrafelé. Az áradás két nappal a határnyitás után érkezett, de a Szent Márk tér turistáinak meglehetősen zivatarosra sikerült a kirándulásuk - adja hírül a dailymail.co.uk.

  Forrás: NurPhoto via AFP/Giacomo Cosua

  Velencét tavaly háromszor öntötte el a víz, novemberben kétszer és decemberben egyszer. Szeptember és április között a magas vízállás esetén gyaloghidakkal segítik a közlekedést a városban, de ezeket most nem tették ki.

  A velencei hatóságok szerint a vízszint csütörtökön elérte a 116 centimétert, ami az évenkénti júniusi adatok között a harmadik legmagasabb érték. Eddig a legmagasabb júniusi vízszint 121 centiméter volt, melyet 2002-ben mértek, ezt követi 2016 júniusa 117 centiméterrel.

  A velencei tengerfigyelő ügynökség szerint az áradások oka az Atlanti-óceánon zajló vihar, amely erős szelet és heves esőket hozott Észak-Olaszországba.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!