A székesegyház tornyáról siklott le a velencei karnevál angyala

  Megtartották a hagyományos volo dell'angelót, vagyis angyalreptetést a velencei karneválon. Több ezren követték figyelemmel szombaton, amint egy angyalnak öltözött fiatal nő a Szent Márk-székesegyház 99 méter magas tornyáról egy drótkötél segítségével lesiklott a térre, miközben konfettit szórt az ünneplő tömegre - adja hírül az MTI.

  Forrás: BeaTowers/pixabay.com

  "Színtiszta energia! Rendkívüli volt, ahogy a szelet, a tengert, a földet és a tüzet éreztem magamban" - mondta el az angyalt idén megformáló Linda Pani. Hozzátette: a levegőben töltött idő élete talán legboldogabb három perce volt.

  A repülő angyal motívuma a 16. századig vezethető vissza a város történetében, amikor egy ismeretlen vendég kötélen ereszkedett le a tér közepére.

  Az idei velencei karnevál Játék, szerelem, bolondság címmel több százezer látogatót vár február 25-ig. A fesztivál egy hete kezdődött a Canal Grandén rendezett hajós felvonulással. Hétköznap ezer, hétvégenként több tízezer látogatót vár a velencei önkormányzat.

  A február 25-re eső húshagyó keddig Velencében 150 farsangi program követi egymást nemcsak a történelmi városközpontban, hanem majdnem minden szigeten, múzeumban, színházban egészen a szárazföldi Mestréig.

  Sokan csak a Szent Márk téren sétálnak egyet a jelmezesek, álarcosok színes sokaságát fényképezve, mások házilag készített vagy bérelt kosztümben érkeznek. A szállodákban és palotákban bálokat rendeznek, amelyek között a legpompásabbnak az úgynevezett Dózse-bál számít, ötszáz válogatott vendéggel az egész világból.

  Luigi Brugnaro polgármester korábbi tájékoztatója szerint a karneválra érkezők teljes biztonságra számíthatnak. A város több száz pontját videokamerák ellenőrzik, valamint a tömeg létszámát és mozgását is elemzik - túltelítettség esetén különböző útvonalakra terelik az embereket. A Szent Márk térre egyszerre mintegy 20-25 ezer embert engednek be.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!