Elárvereznek egy 18. századi svéd falut

Akinek van felesleges 7 millió dollárja (körülbelül 2 milliárd forint) vagy egy nagy baráti társasága, melynek tagjaival szívesen összeköltözne, most jó eséllyel indul a 18. századi Sätra Brunnért a Christie's International Real Estate árverésén - adja hírül a Lonely Planet.

Forrás: Gustav Lundin/commons.wikimedia.org

A festői, vörös faházikókat, szállodát, óvodát, templomot és saját forrást is magában foglaló helyszín Västmanland megyében található, Stockholmtól körülbelül egy órányi autóútra.

A falut az 1700-as évek elején alapították egy természetes forrás környékén azzal a céllal, hogy fürdővárost kreáljanak belőle, és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra (az étterem, a szálloda és a fürdő) ma is üzemel.

Ha mindez nem lenne elég: helyben palackoznak forrásvizet, a faluhoz erdő tartozik, emellett kiváló rendezvényhelyszín, mely gyakran ad otthont esküvőknek, koncerteknek, valamint karácsonyi és újévi ünnepségeknek.

Mint a jelenlegi tulajdonosok nyilatkozatából kiderül, szeretnék átadni a stafétát egy új csapatnak, amely látja a faluban rejlő lehetőségeket, és folytatja a település fejlesztését.

A Sätra Brunnról további információk a település weboldalán érhetők el, az aukció részletei pedig a Christie's International Real Estate weboldalán olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek