Nem akármilyen éttermet nyitott egy svéd házaspár

Egészen érdekes vendéglátóipari innovációt vezetett be egy svéd házaspár: úgy döntöttek, olyan éttermet nyitnak, ahol nem kell tartani a fertőzésektől, ugyanakkor nincs szükség szigorú szabályokra sem.

A svéd étteremben nem kell aggódni a járvány korlátozásai miatt - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Markus Distelrath

Már az étterem nevében is benne van, hogy miről is van szó valójában: Asztal egy személy részére. A pár május 10-én nyitja meg az egyasztalos vendéglátó-helyet a svéd Värmland-ban, 350 kilométerre Stockholmtól.

Az egyetlen székből és asztalból álló étterem a természetben, egy mező közepén található. Értelemszerűen egyszerre csak egy vendég foglalhat helyet a szabadtéri ebédlőben, aki várhatóan színes menüből választhat ételt és italt magának.

Rasmus Persson és Linda Karlsson azért vágott bele az egyszemélyes étterem kialakításába, mert szerették volna, ha a vendégeik nem érzékelik a járványhelyzet kellemetlenségeit evés közben, azaz nem kell figyelniük a távolságtartásra, hogy mások sem figyelik őket, hogyan tartják be az óvintézkedéseket.

Az ötlet néhány héttel ezelőtt született, és a hátterében az is ott állt, hogy szerettek volna az idősebb, veszélyeztetett korosztálynak is egy biztonságos éttermet felkínálni a kikapcsolódásra - tudtuk meg a szerb 021.rs hírportál híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek