Új-Zélandon feloldják az összes korlátozást

Új-Zélandon a jelentések szerint nincs már egyetlen koronavírus-fertőzött sem, így az ország az elsők között oldja fel a korlátozó intézkedéseket - a határellenőrzés kivételével. A siker nagyban köszönhető a 75 napos karanténnak, amelynek során a legtöbb üzlet is bezárt, és az alapvető szükségletekkel kapcsolatos munkát végzők kivételével mindnekinek otthon kellett maradnia - adja hírül a reuters.com.

Takarítás a christchurchi Riverside Marketen május 14-énForrás: AFP/Sanka Vidanagama

Most azonban újra lehet tartani nyilvános és privát rendezvényeket is, újra kinyithattak a kiskereskedők és a vendéglátóipari egységek, emellett korlátozások nélkül lehet utazni a tömegközlekedési eszközökön. A határellenőrzés során ugyanakkor mindenkit tesztelnek, aki az országba érkezik.

Új-Zélandon a vírus február végi érkezése óta most először fordult elő, hogy nem találtak aktív esetet, az ötmilliós országban egyébként 1144 fertőzést és 22 halálesetet regisztráltak a járvány idején.

A lakosok nagy örömmel fogadták a bejelentést, és maga a miniszterelnök, Jacinda Ardern is táncra perdült örömében, amikor megtudta a hírt.

Közben ausztrál és új-zélandi vállalkozások is a két ország közötti, turisztikai buborék léterhozását sürgetik, de ezzel kapcsolatban egyelőre nincsenek konkrét információk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek