Új-Zéland már csak előregisztrációval látogatható, a magyar utazók számára is

Korábban arról számoltunk be az új-zélandi beutazásokkal kapcsolatban, hogy az ország kormánya 25-35 új-zélandi dollár közé eső idegenforgalmi adó bevezetését tervezi, melyet a vízummentességet élvező turistáknak kellene megfizetnie. A legfrissebb hírek szerint a magyar állampolgároknak magyar állampolgároknak továbbra sem kell vízum, ha Új-Zélandra utaznak, azonban 2019. október 1-jétől előregisztráció szükséges ahhoz hogy az országban beléphessenek. Ezzel egyidejűleg környezetvédelmi adót vetnek ki a turistákra – olvasható a Turizmus.com oldalán.

Forrás: Shutterstock.com

Ettől kezdve csak a NZeTA (New Zeland Electronic Authority) előregisztrációjával utazhatunk majd be Új-Zélandra. Ha nincs előregisztrációnk akkor sem a légitársaságok, sem a hajóstársaságok nem veszik majd fel az utasokat. Mivel a visszaigazolás minimum 72 órát vesz igénybe, ezért az utazás megkezdése előtt legkésőbb három nappal el kell indítani az előregisztrációt. Az eljárás azokra is vonatkozik, akik nem maradnak Új-Zélandon, hanem csak átszállnak.

Az előregisztráció díjköteles lesz, ami mobilapplikáción keresztül 9 új-zélandi dollárba (1 NZD kb. 190 HUF), weboldalon keresztüli igénylés esetén 12 NZD-ba kerül. Ezzel egy időben az ország környezetvédelmi adót is bevezet, amit minden turista köteles megfizetni. Az IVL költsége 35 NZD lesz. A regsztrációs rendszer élesítése már folyik, és várhatóan július közepétől lehet megkezdeni az előregisztrációt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek