Bakancsos turisták barlangszerű hálószobái nyílnak meg egy görög hegyen

Görögország Corinthia régiójának Trikala településén igazán stílusos menedéket építettek a Kyllini (Ziria) hegy meredek lejtőjén található üdülőhely területére. És hamarosan már nemcsak a kis hegyi falu lakossága járhat majd a csodájára, hanem a turisták is – derül ki a DesignBoom cikkéből.

Forrás: Spyros Hound / Tenon Architecture Facebook

Különlegessége a természeti környezethez illeszkedő formájában rejlik: a kis ház ugyanis olyan, mintha egy erdőben játszódó mesébe rajzolták volna, fából készült bútorokkal berendezve és a fa minden jó tulajdonságával fűszerezve annak illatától a lágyan ívelő formájáig.

Mindez az athéni bázisú Tenon építészeti stúdió két tervezőjének, Apostolos Mitropoulos és Thanos Zervos műve, akik a faanyagokat mértani pontossággal - szigorúan csak ragasztóval és fatiplikkel - összeillesztve képzeltek el egy barlangszerű menedéket, amely íveltre csiszolt és faragott hatásában azt az illúziót kelti, mintha egy hatalmasra nőtt fa törzsének belsejébe faragták volna a kunyhó egy részét.

Forrás: hyades-resort.com

A barlangi forma nem véletlen, a tervezők a 'vissza a természetbe' gondolat jegyében a történelem legelső olyan helyiségét akarták megformázni, amely egykoriban szélsőséges időjárási viszonyok között is képes volt menedéket, védelmet nyújtani az embernek. Mindezt a kényelem luxusával és a kortárs kreativitással kiegészülve ültették át a mai igényekhez igazodva, miközben gondosan ügyeltek arra, hogy a szállás képes legyen megőrizni a természetes menedék érzetét. 

Forrás: hyades-resort.com

Persze, ez a kunyhó nem is olyan kicsi, alapterülete 55 négyzetméter, amelyet funkcionalitásában is igyekeztek a legpraktikusabban kihasználni. A barátságos, otthonos hangulatú teret két részre osztották: az egyik, finoman ívelt falú részében a hálószobát, és a kandallóval felszerelt, amerikai konyha-szerűen kialakított nappalit találjuk, a másik részben pedig az előszobát és a környezeti panorámára néző nagyablakos fürdőszobát.

És ennél sokkal többet nem is lehet tudni a projektről, mindenesetre a fából faragott barlangszállás a Hyades Mountain Resorttól bérelhető várhatóan már az idei nyár végétől, a weboldalukon egyelőre csak a legelső fotók szerepelnek róla.

Forrás: tenon-architecture.com

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek